Uw advertentie hier
 

Met een testament op het scherpst van de snede met een daarop aansluitend schenkingsplan kan veel belasting worden bespaard, maar misschien is dat niet het advies dat het beste bij uw cliënt past. Wat wel zeker is, is dat het testament dat ergens onderin de la ligt naast die huwelijksvoorwaarden die ook al niet meer up-to-date zijn, niet de oplossing is.

De cursus laat aan de hand van praktijkvoorbeelden zien wat de gevolgen zijn van huwelijksvoorwaarden en testamenten die niet meer aansluiten op elkaar, op de situatie en/of op de wensen van cliënt. Uiteraard wordt dan ook ingegaan op de stappen die voor uw cliënt wél interessant kunnen zijn. Welke slimme keuzes zijn er ten aanzien van huwelijksvoorwaarden en testamenten? Hoe kan uw cliënt al tijdens het leven vermogen overdragen zonder dat hij of zij hierdoor zelf in het nauw komt? Daarbij is uiteraard ook aandacht voor de kabinetsplannen voor box 3. Want schenken of erven gaat niet alleen over schenk- en erfbelasting, maar ook bijvoorbeeld over inkomstenbelasting en overdrachtsbelasting.

Kirsten zet een aantal interessante scenario’s voor u op een rij met rekenvoorbeelden, zodat u na de cursus hiermee gericht aan de slag kunt.

De onderwerpen van de cursus

De cursus is vooral geschikt voor belastingadviseurs, maar ook accountants, notarissen en advocaten zijn welkom. Aan de orde komt:

  • Wat houdt de wettelijke verdeling in?
  • Afvullegaten, opvullegaten, kleinkindlegaten, ODV-legaat
  • Uitsluitingsclausules, insluitingsclausules en renteclausules
  • Huwelijksvoorwaarden en een finaal verrekenbeding of toch gemeenschap van goederen?
  • Fictiebepalingen in de Successiewet
  • Defiscalisatie in de Wet inkomstenbelasting
  • Schenkingsplan en opname in een verzorgingstehuis. Een goed plan?

Tijd / plaats

Donderdag 23 april 2020 van 16.00 tot 18.00 uur (effectief 1,5 uur) met halverwege een pauze. Online vanaf uw desktop of laptop.

PE-punten /certificaat

1 1/2 PE-punten / PE-uren

Na afloop van de training ontvangt u voor de deelname ten behoeve van de PE-punten een bewijs van deelname (o.a. relevant voor NBA, NOB en NOAB). Als u lid bent van het RB dan krijgt u na deelname aan de cursus door ons automatisch PE-punten toegewezen via het PE-onlinesysteem waar wij als geaccrediteerd opleidingsinstituut gebruik van maken.

Investering

€ 50 excl. BTW. Na aanmelding ontvangt u een bevestiging. De factuur ontvangt u na afloop van de cursus.

Nog vragen?

Hebt u nog vragen? Neem dan gerust contact op met Publishare.

bronvermelding: bron fiscaalconsult.nl - auteur: (onderstaand)
Populair
Populair
Populair
Populair
Populair
Populair
Laatste nieuws
09
apr
Het vijfde sanctiepakket tegen Rusland, en deels ook strafmaatregelen tegen Belarus, is verschenen in het Publicatieblad van de Europese Unie. Bron: nu.nl
lees meer over
02
mrt
De adviesprijs voor een liter benzine stijgt weer met 2 cent naar een nieuwe recordprijs. Ook diesel en lpg lopen hard in prijs op.
lees meer over
01
jun
BTW-ondernemers die door de coronacrisis in liquiditeitsproblemen komen, kunnen de prestatie annuleren. meer
lees meer over
02
jun
Zorg bij verlies dat de aangifte inkomstenbelasting 2020 tijdig wordt ingediend om sneller IB-teruggaves over de jaren 2017 t/m 2019 ontvangen. meer
lees meer over
12
jun
Een directeur-grootaandeelhouder (dga) van een BV heeft de vrijheid om zelf de hoogte van zijn of haar salaris te bepalen. meer
lees meer over

Ook bijdragen als specialist?

U bent Financieel specialist en wilt ook bijdragen aan publishare? Hier leest u hoe wij werken. Neem contact op: mail ons voor meer informatie.
 
 
 
 
Fiscaal
Juridisch
Personeel
Techniek
 
© 2022 - Publishare - alle rechten en copyright bij de resp. auteursrechthebbenden.