Uw advertentie hier
 

In de praktijk begint het vaak met een aan- of verkoop van een eigen woning. Vaak gaat dit gepaard met een samenwoning of echtscheiding. Wat zijn de financiële en juridische gevolgen van deze stappen? Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat de ene partner voor een deel de eigenwoningschuld van de andere partner aflost. Vervolgens komen de fiscale gevolgen daarvan aan bod. Dit soort cases zijn altijd goed voor een levendige discussie. Tijdens deze cursus krijgt u ruim de gelegenheid om die discussie te voeren. Het is goed mogelijk om uw eigen ervaringen of vragen in te brengen.

De cursus is geschikt voor belastingadviseurs, accountants en administrateurs met kennis van de eigenwoningregeling.

De onderwerpen van de cursus

De cursus gaat over vraagstukken over de eigenwoningregeling waarmee u als adviseur in de praktijk te maken krijgt. Deze zijn ‘verweven’ in een aantal praktijkcases waarover wordt gediscussieerd. De docent geeft richting aan deze discussie en vat de conclusies samen. Na afloop ontvangt u een uitwerking waarin de vraagstukken en de oplossingen kort en bondig zijn beschreven.

De volgende onderwerpen komen aan de orde:

  • wanneer is sprake van een eigen woning?
  • wat behoort tot de eigenwoningschuld en wat niet?
  • de werking van de bijleenregeling bij oude en nieuwe eigenwoningschulden;
  • de gevolgen wanneer niet aan de aflossingseis wordt voldaan;
  • de gevolgen bij (tijdelijke) verhuizing (naar het buitenland);
  • werkruimte / bed and breakfast in de eigen woning;
  • lenen van de eigen BV voor de eigen woning: wat zijn de voorwaarden?
  • de gevolgen bij samenwoning, huwelijk, (echt)scheiding en overlijden.

Tijd / plaats

Dinsdag 1 juni 2021 van 12.30 tot 17.30 uur in MFA de Heerd, Griftstraat 8, eerst lunch van 12.30 tot 13.30 uur. Tussendoor zijn er koffie-/theepauzes.

PE-punten /certificaat

3 1/2 PE-punten / PE-uren

Na afloop van de training ontvangt u voor de deelname ten behoeve van de PE-punten een bewijs van deelname (o.a. relevant voor NBA, NOB en NOAB). Als u lid bent van het RB dan krijgt u na deelname aan de cursus door ons automatisch PE-punten toegewezen via het PE-onlinesysteem waar wij als geaccrediteerd opleidingsinstituut gebruik van maken.

Investering

€ 225 excl. BTW. Na aanmelding ontvangt u een bevestiging met bijbehorende factuur. Na betaling daarvan is de aanmelding definitief.

Nog vragen?

Hebt u nog vragen? Neem dan gerust contact op met Publishare.

bronvermelding: bron fiscaalconsult.nl - auteur: (onderstaand)
Populair
Populair
Populair
Populair
Populair
Populair
Laatste nieuws
09
apr
Het vijfde sanctiepakket tegen Rusland, en deels ook strafmaatregelen tegen Belarus, is verschenen in het Publicatieblad van de Europese Unie. Bron: nu.nl
lees meer over
02
mrt
De adviesprijs voor een liter benzine stijgt weer met 2 cent naar een nieuwe recordprijs. Ook diesel en lpg lopen hard in prijs op.
lees meer over
01
jun
BTW-ondernemers die door de coronacrisis in liquiditeitsproblemen komen, kunnen de prestatie annuleren. meer
lees meer over
02
jun
Zorg bij verlies dat de aangifte inkomstenbelasting 2020 tijdig wordt ingediend om sneller IB-teruggaves over de jaren 2017 t/m 2019 ontvangen. meer
lees meer over
12
jun
Een directeur-grootaandeelhouder (dga) van een BV heeft de vrijheid om zelf de hoogte van zijn of haar salaris te bepalen. meer
lees meer over

Ook bijdragen als specialist?

U bent Financieel specialist en wilt ook bijdragen aan publishare? Hier leest u hoe wij werken. Neem contact op: mail ons voor meer informatie.
 
 
 
 
Fiscaal
Juridisch
Personeel
Techniek
 
© 2022 - Publishare - alle rechten en copyright bij de resp. auteursrechthebbenden.