Uw advertentie hier
 

In dit interactieve webinar wordt aan de hand van praktijkvoorbeelden het fiscale boeterecht besproken. Onderwerpen die onder andere aan bod komen zijn: opzet, grove schuld, ´afwezigheid van alle schuld´ en pleitbaar standpunt. Uiteraard zal ook de rol van de Belastingdienst ter sprake komen. Een boete moet namelijk tijdig worden aangekondigd en er geldt een hoorplicht. Op welk moment dient de cautie afgegeven te worden? Als de cautie niet of te laat wordt afgegeven, wat mag de Belastingdienst dan doen met het bewijs? En wie heeft de bewijslast? Wat zijn de kansen, indien het tot een gerechtelijke procedure komt?

Bij het opleggen van een boete spelen de feiten een zeer belangrijke rol. Het verstrekken van informatie en het geven van verklaringen aan de Belastingdienst is daarom niet zonder risico. Besproken zal worden hoe de informatieverplichting en het recht om te zwijgen zich tot elkaar verhouden. En als u terecht geen antwoord geeft op vragen, wordt daarmee de relatie met de Belastingdienst niet onnodig verstoord?

De laatste actualiteiten worden natuurlijk ook besproken. Momenteel is er bijvoorbeeld veel te doen over publicatie van de medeplegersboete. De gevolgen van zo´n publicatie kunnen groot zijn voor u en uw praktijk.

Dit webinar is vooral geschikt voor belastingadviseurs, maar ook accountants, notarissen en advocaten zijn welkom.

Tijd / plaats

Woensdag 10 juni 2020 van 16.00 tot 18.00 uur (effectief 1½ uur) met halverwege een pauze. Inloggen vanaf 15.30 uur. Online vanaf uw desktop of laptop.

PE-punten /certificaat

1 1/2 PE-punten / PE-uren

Na afloop van het webinar ontvangt u voor de deelname ten behoeve van de PE-punten een bewijs van deelname (o.a. relevant voor NBA, NOB en NOAB). Als u lid bent van het RB dan krijgt u na deelname aan het webinar door ons automatisch PE-punten toegewezen via het PE-onlinesysteem waar wij als geaccrediteerd opleidingsinstituut gebruik van maken.

Investering

€ 95 excl. BTW. Na aanmelding ontvangt u een bevestiging met bijbehorende factuur. Na betaling daarvan is de aanmelding definitief.

Nog vragen?

Hebt u nog vragen? Neem dan gerust contact op met Publishare.

bronvermelding: bron fiscaalconsult.nl - auteur: (onderstaand)
Populair
Populair
Populair
Populair
Populair
Populair
Laatste nieuws
09
apr
Het vijfde sanctiepakket tegen Rusland, en deels ook strafmaatregelen tegen Belarus, is verschenen in het Publicatieblad van de Europese Unie. Bron: nu.nl
lees meer over
02
mrt
De adviesprijs voor een liter benzine stijgt weer met 2 cent naar een nieuwe recordprijs. Ook diesel en lpg lopen hard in prijs op.
lees meer over
01
jun
BTW-ondernemers die door de coronacrisis in liquiditeitsproblemen komen, kunnen de prestatie annuleren. meer
lees meer over
02
jun
Zorg bij verlies dat de aangifte inkomstenbelasting 2020 tijdig wordt ingediend om sneller IB-teruggaves over de jaren 2017 t/m 2019 ontvangen. meer
lees meer over
12
jun
Een directeur-grootaandeelhouder (dga) van een BV heeft de vrijheid om zelf de hoogte van zijn of haar salaris te bepalen. meer
lees meer over

Ook bijdragen als specialist?

U bent Financieel specialist en wilt ook bijdragen aan publishare? Hier leest u hoe wij werken. Neem contact op: mail ons voor meer informatie.
 
 
 
 
Fiscaal
Juridisch
Personeel
Techniek
 
© 2022 - Publishare - alle rechten en copyright bij de resp. auteursrechthebbenden.