Uw advertentie hier
 

Heeft u cliënten die jaarlijks (naar verwachting) minder dan € 20.000 omzet behalen of net erboven? De btw-besparing kan dan aanzienlijk zijn, wanneer (tijdig) wordt geopteerd voor de nieuwe OVOB. Daarnaast kunnen er administratieve kosten worden bespaard. Om btw-nadeel achteraf te voorkomen, is het zaak om de geldende voorwaarden voor de btw-vrijstelling nauwgezet na te leven.
De cursus is bedoeld voor belastingadviseurs, accountants en administrateurs met basiskennis over de btw.

De onderwerpen van de cursus

Deze cursus is gericht op het maken van de keuze om de OVOB al dan niet toe te passen. Bij welke omstandigheden en bijbehorende (jaar)cijfers kiest u voor de OVOB? Welke acties moeten worden ondernomen? Wat als de omzetgrens van € 20.000 dreigt te worden overschreden?

De volgende onderwerpen komen aan de orde:
-         de werking van de KOR in 2019 (kort);
-         de werking van de nieuwe OVOB in 2020;
-         het maken van de keuze, wel of geen OVOB?
-         toelichtende OVOB-berekeningen in praktijksituaties;
-         het aanmelden van de keuze, hoe en wanneer?
-         begin en einde OVOB;
-         voorwaarden voor gebruikmaking OVOB;
-         belangrijke attentiepunten OVOB en uitzonderingssituaties.

Tijd / plaats

21 januari 2020 van 16.00 tot 19:30 uur in het Van der Valk Hotel, Wassenaar (Zijdeweg 54). Inloop vanaf 15.30 uur. In de pauze worden broodjes en soep geserveerd. Na afloop is er gelegenheid samen een drankje te nuttigen.

PE-punten /certificaat

3 PE-punten / PE-uren

Na afloop van de training ontvangt u voor de deelname ten behoeve van de PE-punten een bewijs van deelname (o.a. relevant voor NBA, NOB en NOAB). Als u lid bent van het RB dan krijgt u na deelname aan de cursus door ons automatisch PE-punten toegewezen via het PE-onlinesysteem waar wij als geaccrediteerd opleidingsinstituut gebruik van maken.

Investering

€ 195 excl. BTW. Na aanmelding ontvangt u een bevestiging met bijbehorende factuur. Na betaling daarvan is de aanmelding definitief.

Nog vragen?

Hebt u nog vragen? Neem dan gerust contact op met Publishare.

bronvermelding: bron fiscaalconsult.nl - auteur: (onderstaand)
Populair
Populair
Populair
Populair
Populair
Populair
Laatste nieuws
09
apr
Het vijfde sanctiepakket tegen Rusland, en deels ook strafmaatregelen tegen Belarus, is verschenen in het Publicatieblad van de Europese Unie. Bron: nu.nl
lees meer over
02
mrt
De adviesprijs voor een liter benzine stijgt weer met 2 cent naar een nieuwe recordprijs. Ook diesel en lpg lopen hard in prijs op.
lees meer over
01
jun
BTW-ondernemers die door de coronacrisis in liquiditeitsproblemen komen, kunnen de prestatie annuleren. meer
lees meer over
02
jun
Zorg bij verlies dat de aangifte inkomstenbelasting 2020 tijdig wordt ingediend om sneller IB-teruggaves over de jaren 2017 t/m 2019 ontvangen. meer
lees meer over
12
jun
Een directeur-grootaandeelhouder (dga) van een BV heeft de vrijheid om zelf de hoogte van zijn of haar salaris te bepalen. meer
lees meer over

Ook bijdragen als specialist?

U bent Financieel specialist en wilt ook bijdragen aan publishare? Hier leest u hoe wij werken. Neem contact op: mail ons voor meer informatie.
 
 
 
 
Fiscaal
Juridisch
Personeel
Techniek
 
© 2022 - Publishare - alle rechten en copyright bij de resp. auteursrechthebbenden.