Uw advertentie hier
 

Het maakt nogal verschil of de ondernemer of DGA binnen of buiten algehele gemeenschap van goederen is gehuwd, zeker als het tot een echtscheiding komt. Een belangrijke vraag bij huwelijksvoorwaarden is of deze ook op de juiste manier worden nageleefd. De niet nagekomen periodieke verrekenbedingen zijn een bekend probleem bij echtscheiding. En in hoeverre is het nieuwe huwelijksvermogensrecht per 1 januari 2018 op de situatie van uw cliënt van invloed? Heeft u voor uw cliënt een oplossing voor een rechtvaardige verdeling en begrijpt u de fiscale impact daarvan? Met name de gevolgen voor de inkomstenbelasting en schenkbelasting spelen daarin een rol. Kirsten zet het tijdens de cursus voor u op een rij, zodat u niks over het hoofd ziet.

De onderwerpen van de cursus

De cursus is vooral geschikt voor belastingadviseurs, maar ook accountants, notarissen en advocaten zijn welkom. Aan de orde komt:

  • Wat betekent het (nieuwe) huwelijksvermogensrecht voor de ondernemer/DGA juridisch en fiscaal?
  • Slimme keuzes ondernemer/DGA bij aanvang huwelijk
  • De juridische en fiscale impact van een echtscheiding
  • Attentiepunten echtscheiding ondernemer/DGA
  • Discussiepunten over waarde onderneming en ter beschikking gesteld vermogen
  • Echtscheiding bij een vennootschap onder firma
  • De eigen woning en alimentatie, waarbij we ook aandacht besteden aan de nieuwe regels voor partneralimentatie per 1 januari 2020 (kort, we richten ons vooral op de ondernemer)

Tijd / plaats

26 september 2019 van 16.00 tot 19:30 uur in het Van der Valk Hotel, Wassenaar (Zijdeweg 54). Inloop vanaf 15.30 uur. In de pauze worden broodjes en soep geserveerd. Na afloop is er gelegenheid samen een drankje te nuttigen.

PE-punten /certificaat

3 PE-punten / PE-uren

Na afloop van de training ontvangt u voor de deelname ten behoeve van de PE-punten een bewijs van deelname (o.a. relevant voor NBA, NOB en NOAB). Als u lid bent van het RB dan krijgt u na deelname aan de cursus door ons automatisch PE-punten toegewezen via het PE-onlinesysteem waar wij als geaccrediteerd opleidingsinstituut gebruik van maken.

Investering

€ 195 excl. BTW. Na aanmelding ontvangt u een bevestiging met bijbehorende factuur. Na betaling daarvan is de aanmelding definitief.

Nog vragen?

Hebt u nog vragen? Neem dan gerust contact op met Publishare.

bronvermelding: bron fiscaalconsult.nl - auteur: (onderstaand)
Populair
Populair
Populair
Populair
Populair
Populair
Laatste nieuws
09
apr
Het vijfde sanctiepakket tegen Rusland, en deels ook strafmaatregelen tegen Belarus, is verschenen in het Publicatieblad van de Europese Unie. Bron: nu.nl
lees meer over
02
mrt
De adviesprijs voor een liter benzine stijgt weer met 2 cent naar een nieuwe recordprijs. Ook diesel en lpg lopen hard in prijs op.
lees meer over
01
jun
BTW-ondernemers die door de coronacrisis in liquiditeitsproblemen komen, kunnen de prestatie annuleren. meer
lees meer over
02
jun
Zorg bij verlies dat de aangifte inkomstenbelasting 2020 tijdig wordt ingediend om sneller IB-teruggaves over de jaren 2017 t/m 2019 ontvangen. meer
lees meer over
12
jun
Een directeur-grootaandeelhouder (dga) van een BV heeft de vrijheid om zelf de hoogte van zijn of haar salaris te bepalen. meer
lees meer over

Ook bijdragen als specialist?

U bent Financieel specialist en wilt ook bijdragen aan publishare? Hier leest u hoe wij werken. Neem contact op: mail ons voor meer informatie.
 
 
 
 
Fiscaal
Juridisch
Personeel
Techniek
 
© 2022 - Publishare - alle rechten en copyright bij de resp. auteursrechthebbenden.