Uw advertentie hier
 

De Belastingdienst zet de laatste jaren volop in op uitbreiding van de controlecapaciteit. De pijlen worden nu vooral gericht op technische ondersteuning van controleurs met data-analyse en statistische steekproefonderzoeken. Het aantal boekenonderzoeken is weliswaar afgenomen, maar ondernemers die niet onder horizontaal toezicht vallen, kunnen gerichte aandacht van de fiscus verwachten. Wat kunt u hiervan leren? Hoe dekt u zo goed mogelijk de risico’s af. Welke kansen biedt dit voor u als adviseur?

De onderwerpen van de cursus

De cursus is zowel geschikt voor belastingadviseurs en accountants evenals controllers, interne fiscalisten en financieel directeuren. Aan de orde komt:

  • Boekenonderzoeken en controles Belastingdienst ‘nieuwe stijl’.
  • Het risicomodel zoals de belastingdienst dat hanteert.
  • De ‘juiste’ versus de ‘aanvaardbare’ aangifte.
  • Zelf monitoren en rol adviseur hierin: data analyse en steekproeven.
  • Het toepassen van data-analyse/steekproeven in de fiscale mkb-praktijk.
  • Het voorkomen van onnodige naheffingen en navorderingen.
  • Praktijkcases in de LB en btw.

Tijd / plaats

25 maart 2019 van 16.00 tot 19:30 uur in het Van der Valk Hotel, Wassenaar (Zijdeweg 54). Inloop vanaf 15.30 uur. In de pauze worden broodjes en soep geserveerd. Na afloop is er gelegenheid samen een drankje te nuttigen.

PE-punten /certificaat

3 PE-punten / PE-uren

Na afloop van de training ontvangt u voor de deelname ten behoeve van de PE-punten een bewijs van deelname (o.a. relevant voor NBA, NOB en NOAB). Als u lid bent van het RB dan krijgt u na deelname aan de cursus door ons automatisch PE-punten toegewezen via het PE-onlinesysteem waar wij als geaccrediteerd opleidingsinstituut gebruik van maken.

Investering

€ 195 excl. BTW. Na aanmelding ontvangt u een bevestiging met bijbehorende factuur. Na betaling daarvan is de aanmelding definitief.

Nog vragen?

Hebt u nog vragen? Neem dan gerust contact op met Publishare.

bronvermelding: bron fiscaalconsult.nl - auteur: (onderstaand)
Populair
Populair
Populair
Populair
Populair
Populair
Laatste nieuws
09
apr
Het vijfde sanctiepakket tegen Rusland, en deels ook strafmaatregelen tegen Belarus, is verschenen in het Publicatieblad van de Europese Unie. Bron: nu.nl
lees meer over
02
mrt
De adviesprijs voor een liter benzine stijgt weer met 2 cent naar een nieuwe recordprijs. Ook diesel en lpg lopen hard in prijs op.
lees meer over
01
jun
BTW-ondernemers die door de coronacrisis in liquiditeitsproblemen komen, kunnen de prestatie annuleren. meer
lees meer over
02
jun
Zorg bij verlies dat de aangifte inkomstenbelasting 2020 tijdig wordt ingediend om sneller IB-teruggaves over de jaren 2017 t/m 2019 ontvangen. meer
lees meer over
12
jun
Een directeur-grootaandeelhouder (dga) van een BV heeft de vrijheid om zelf de hoogte van zijn of haar salaris te bepalen. meer
lees meer over

Ook bijdragen als specialist?

U bent Financieel specialist en wilt ook bijdragen aan publishare? Hier leest u hoe wij werken. Neem contact op: mail ons voor meer informatie.
 
 
 
 
Fiscaal
Juridisch
Personeel
Techniek
 
© 2022 - Publishare - alle rechten en copyright bij de resp. auteursrechthebbenden.