Uw advertentie hier
 

De Mandatory Disclosure Richtlijn brengt voor internationaal opererende (belasting)adviseurs een grote administratieve last met zich mee. Veel hierover is nog onduidelijk, terwijl u als adviseur wel geacht wordt vanaf 25 juni 2018 de relevante informatie te verzamelen ten behoeve van de eerste melding medio 2020. Hoe bereidt u zich daarop voor en hoe geeft u daaraan praktisch gezien invulling, zonder dat het (te)veel tijd kost?

De onderwerpen van de cursus

De cursus is geschikt voor belastingadviseurs met cliënten die direct of indirect te maken hebben met grensoverschrijdende taxplanning. Aan de orde komen vragen zoals:

  • Vallen constructies ter voorkoming van dubbele belastingen onder de meldingsplicht?
  • Hoeft een constructie waarvoor een ruling door de Belastingdienst is afgegeven niet te worden gemeld?
  • Hoe om te gaan met interpretatieverschillen tussen de Belastingdienst en meldingsplichtigen?
  • Hoe om te gaan met interpretatieverschillen tussen lidstaten wanneer geen volledige harmonisatie van de regelgeving binnen de EU tot stand komt?
  • Wanneer is de belastingadviseur betrokken bij een meldingsplichtige constructie en dus ook zelf meldingsplichtig?
  • Waar moet de belastingadviseur zich op voorbereiden en hoe pakt hij of zij dat praktisch gezien aan in administratieve zin?
  • In hoeverre is melden in strijd met geheimhoudingsplicht jegens de cliënt?
  • Welke risico’s loopt de meldingsplichtige belastingadviseur?

Tijd / plaats

9 april 2019 van 16.00 tot 19:30 uur in het Van der Valk Hotel, Wassenaar (Zijdeweg 54). Inloop vanaf 15.30 uur. In de pauze worden broodjes en soep geserveerd. Na afloop is er gelegenheid samen een drankje te nuttigen.

PE-punten /certificaat

3 PE-punten / PE-uren

Na afloop van de training ontvangt u voor de deelname ten behoeve van de PE-punten een bewijs van deelname (o.a. relevant voor NBA, NOB en NOAB). Als u lid bent van het RB dan krijgt u na deelname aan de cursus door ons automatisch PE-punten toegewezen via het PE-onlinesysteem waar wij als geaccrediteerd opleidingsinstituut gebruik van maken.

Investering

€ 195 excl. BTW. Na aanmelding ontvangt u een bevestiging met bijbehorende factuur. Na betaling daarvan is de aanmelding definitief.

Nog vragen?

Hebt u nog vragen? Neem dan gerust contact op met Publishare.

bronvermelding: bron fiscaalconsult.nl - auteur: (onderstaand)
Populair
Populair
Populair
Populair
Populair
Populair
Laatste nieuws
09
apr
Het vijfde sanctiepakket tegen Rusland, en deels ook strafmaatregelen tegen Belarus, is verschenen in het Publicatieblad van de Europese Unie. Bron: nu.nl
lees meer over
02
mrt
De adviesprijs voor een liter benzine stijgt weer met 2 cent naar een nieuwe recordprijs. Ook diesel en lpg lopen hard in prijs op.
lees meer over
01
jun
BTW-ondernemers die door de coronacrisis in liquiditeitsproblemen komen, kunnen de prestatie annuleren. meer
lees meer over
02
jun
Zorg bij verlies dat de aangifte inkomstenbelasting 2020 tijdig wordt ingediend om sneller IB-teruggaves over de jaren 2017 t/m 2019 ontvangen. meer
lees meer over
12
jun
Een directeur-grootaandeelhouder (dga) van een BV heeft de vrijheid om zelf de hoogte van zijn of haar salaris te bepalen. meer
lees meer over

Ook bijdragen als specialist?

U bent Financieel specialist en wilt ook bijdragen aan publishare? Hier leest u hoe wij werken. Neem contact op: mail ons voor meer informatie.
 
 
 
 
Fiscaal
Juridisch
Personeel
Techniek
 
© 2022 - Publishare - alle rechten en copyright bij de resp. auteursrechthebbenden.